perjantai 25. lokakuuta 2013

Sateella on hyvää aikaa vaikkapa leipoa....Omenapiirakka


Omenapiirakka


Teki mieleni jotain makeaa kahvin kera! Ihana hiljainen hetki, kun lapset nukkui....Hmmmmm... Omenoita ja vaniljakastiketta löytyi kaapista, joten omppupiirakka täytyi pyöräyttää! Sateella on oivaa ajanvietettä leipominen ja sisustuslehtien selailu viltin mutkassa....Kynttilät vielä luomaan lämpöä ja tunnelmaa.....

Ohje on nopea, helppo ja pohja sopii myös esim. marjapiirakalle.... vielä kun tekee rahkatäytteen niin tulee oikein hyvä! Tuunaa mielesi mukaan.... höystä millä milloinkin....Tällä oon tehnyt monet kerrat nopeasti piirakan tuleville vieraille.... niin ja aika useasti vaan ihan itselle ja omalle porukalle.

Tein piirakan kaksinkertaisena 28cm irtopohjavuokaan, jonka vuorasin leivinpaperilla. Paistoaika 40minuuttia, jos teet kaksinkertaisena. Käytä tarvittaessa alalämpöä osan aikaa.

Pohja:

1 muna
1dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
1dl piimää
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

(jos teet ohjeen yksinkertaisena, niin vuoan tulee olla tarpeeksi pieni.... itse olen tällä tehnyt marjapiirakkaa pieneen sydän vuokaan).


Päälle:

2 isoa omenaa, kanelia ja sokeria (laitoin pohjaan ennen näitä täytteitä omatekemää omenahilloa pieninä "silminä")
                 tai
marjoja.... sekoita tarvittaessa tomusokerin kanssa (imee nestettä)


Sekoita sokeri, muna, margariini ja piimä. Sekoita kuivataineet eri kulhossa ja lisää joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (rypistä kerran myttyrälle ja oikaise... näin asettuu paremmin). Laita pinnalle omenat, kaneli ja sokeri. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.

Tässä vielä rahkatäytteen ohje halukkaille:

1tlk rahkaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1muna

( Jos et käytä marjoja, persikoita tai omenoita tms voit halutessa lisätä rahkatäytteeseen sitruunanmehua ja rusinoita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti